Diablo III

Diablo III
15/05/2012
Hack and slash, Action RPG
ja
PC, Mac

Vorig weekend opende Blizzard voor iedereen de poorten naar Tristram  tijdens hun "Open Beta Weekend", iets wat tegenwoordig vaker gedaan wordt door developers, weekend stresstests. Yes! Eindelijk gedaan met wachten en eindelijk eens een persoonlijke hands-on met Diablo III!

De closed beta is er goed in geslaagd om mijn Diablo behoefte niet in te lossen door gewoonweg mij toegang te weigeren. Of beter gezegd, ik was telkens weer te traag om mij  ergens een beta key te bemachtigden.  Maar goed, open beta voor iedereen en mijn geliefden waren gewaarschuwd. Ik had het weekend voor mezelf en Diablo III. Hands on baby!

De Diablo III beta laat spelers toe in wat vermoedelijk de eerste campaign is van de game. Dit stuk heet "The Fallen Star". Een mysterieuze ster is neergekomen in de buurt van Tristram en het moet nog lukken ook dat hierdoor de doden "doodleuk" terug opstaan uit hun graf! Bijster originele introductie maar dit laten we zeker niet aan ons hart komen. Want, wat is er nu leuker dan een potje zombies te slachten met een kickass Wizard? Ik had dus als class gekozen voor de Wizard. Random, want alle vijf classes leken mij super leuk om mee te spelen maar ik had slechts één weekend! 'Damn you closed beta denials"! Verder waren dus ook direct alle bekend gemaakte classes speelbaar.

Ongeacht met welke class je speelt, je begint in hetzelfde scenario in de buurt nabij Tristram. Al snel kwamen er enkele ondoden op mij af die ik vakkundig de weg terug wees met mijn toverstafje en een resem "magic missiles". Tristram tracht zich te verdedigen en als speler dien je daarbij te helpen. Zonder te veel uit de doeken te doen voor de ongelukkigen die alsnog nog steeds niet hebben kunnen genieten van de beta, kan ik wel zeggen dat het verhaal dus uitwijkt naar de oorzaak van de terugkerende doden, the fallen star. Als snel dien je dit mysterieuze verschijnsel te gaan onderzoeken

.diablo 3 preview

De eerste en overigens de enige speelbare campaign in de beta, bestaat uit 4 hoofdstukken en je kan uw personage tot maximaal level 13 opwaarderen. De beta presenteerde zich dus ook wel ietwat als een demo. Echter waren alle gamemechanics aanwezig. Singleplayer, co-op, de auction house, crafting, bossfights enzovoort.

Na een goed uurtje in mijn eentje te spelen vond ik dat het tijd was om medespelers te gaan zoeken. Alleen is maar alleen en een game als Diablo 3 moet gespeeld worden met anderen.  Als je eenmaal een game hebt opgestart en alleen bezig bent dan heb je alsnog de optie om uw speelsessie te openen voor eventuele andere spelers. Dit kan simpel via de het in-game menu. De functie om mijn game open te stellen voor andere leek op het eerste zicht geen gewenst resultaat te hebben. Ik was dus nog steeds alleen. Na een 20 tal minuten kreeg ik plots de melding dat er een drietal spelers mijn game wereld hebben betreden. Echter, ik was nog steeds alleen?! In de speelsessie was het stadje Tristram een centraal punt. Na een eerste dungeon kun je op elk ogenblik een portal openen naar dit punt. En daar bleken ook mijn medespelers te wachten op mij! Awesome! Samen met Barbarian, een Witchdocter en een Demon Hunter zijn we pad getrokken om mijn verhaallijn en bijhorende questes te gaan spelen.

Net als in de vorige Diablo wordt de game een pak moeilijker zodra je met meer speelt.  De game past zichzelf aan op basis van uw medespelers zodat het spel toch elke speelsessie weer leuk blijft. De beschikbare moeilijkheidsgraad, "normal" bleek toch niet echt een uitdaging te zijn voor mijn groepje. Al waren mijn medespelers een vijf tal levels hoger dan ik. Zolang ik bij het groepje bleef bleken de ondoden weinig weerstand te bieden. Ondoden zijn dus snel terug dood te krijgen!

diablo 3 preview

Ik heb de beta content samen met dit groepje in een beknopt aantal uurtjes weten uit te spelen. Daarbij wordt je ook gefeliciteerd door Blizzard die u bedankt om hun Diablo III beta te spelen. The pleasure was all mine Blizzard! Laten we de volgende keer iets vroeger afspreken!. Ik had dus ook nog tijd om mij te amuseren met de andere classes en die zijn effectief stuk voor stuk zeer vermakelijk! Ik ben ergens wel blij dat Blizzard de beta beperkt heeft tot die ene campaign en de levelcap. Op die manier zullen we nog zeer veel lekkers te zien krijgen wanneer de game binnen een drie tal weken in de rekken te vinden zal zijn. Ik ben er vrijwel zeker van dat we nog maar het puntje van de ijsberg hebben gezien! Ik kan alvast niet wachten tot de game 15 mei eindelijk volledig speelbaar zal zijn.  Jullie mogen je dan ook verwachten aan een uitgebreide review van deze titel! Misschien wel meer!

diablo 3 preview

 

Reacties

Maxime Caus (GameQ Administrator) op Woensdag 25 april 2012 om 00:32

Yippiekayee motherfucker :D

Arnolasat op Woensdag 25 april 2012 om 09:07

 Somebody is happy =p

Kenny Dullaert op Woensdag 25 april 2012 om 12:45

Sterk geschreven stukje!

Shintaio op Woensdag 25 april 2012 om 13:04

Ik heb hem niet kunnen spelen :/ >> maar de review zegt genoeg ^^

Ik krijg wel meer en meer zin om er aan te beginnen :D.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner