Canis Canem Edit

Canis Canem Edit
27/10/2006
Action, Adventure
ja
Xbox 360, PlayStation 2, Wii

De Bullworth Academy, de perfecte school voor Jimmy Hopkins, aldus zijn moeder en haar stinkend rijke vriend. Na de vele problemen op vorige scholen zal Jimmy het helemaal gaan maken op deze nieuwe school. Bullworth is namelijk een goede combinatie tussen een school voor rijke kinderen en een school om pestkoppen aan te pakken. Precies goed voor Jimmy dus. Zijn ouders gaan een jaartje weg en laten hem achter. Het gevolg: een nieuwe Rockstar game. Alhoewel nieuw? Eigenlijk kwam de game een tijdje geleden al uit onder de naam Canis Canem Edit voor de PlayStation 2. In maart zal de game weer opnieuw verschijnen voor de Xbox 360 en de Nintendo Wii. Ditmaal onder de naam Bully Scholarship Edition. Staan wij gamers daar wel op te wachten?

Canis Canem Edit heeft, zoals vrijwel iedere Rockstar game, ook een behoorlijke tijd onder vuur gelegen. Veel zogenaamde ‘deskundigen op het gebied van pesten’ en een zekere heer Thompson waren fel tegen op het uitkomen van deze game. Het zou een game zijn waarin pesten centraal stond. Niets is minder waar. Jimmy Hopkins was weliswaar een vervelend nest, maar probeert er nu het beste van te maken op de Bullworth Academy. Helaas zijn de andere groepen binnen de school, zoals de kakkers, de pestkoppen en de vetkuiven niet zo gediend van zijn aanwezigheid. Toch is het doel van Jimmy om alles zo vredelievend mogelijk te laten verlopen op school. Aan Jimmy dus de taak om kwaad met kwaad te bestrijden, waardoor er wel eens wat zaken uitgevoerd worden die mensen met pesten kunnen associëren.

Vanaf het begin zul je steeds verschillende missies krijgen. Natuurlijk moet je op school lessen volgen. Dat is in Bully Scholarship Edition niet anders. Gelukkig komen alle lessen wel goed van pas. Door te gymmen zul je steeds sterker worden en bij scheikunde zul je onder andere stinkbommen leren maken. Deze technieken zul je gedurende de game hard nodig hebben om de pestkoppen van je af te slaan en om andere kinderen te helpen.

Buiten de missies om ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Bully is daarom eigenlijk een iets zachtere variant van Grand Theft Auto. Daar waar je in GTA de meest brute moorden kunt plegen, auto’s kunt stelen enzovoort, zul je in Bully kunnen crossen op je fiets, stinkbommen gooien, katapult schieten en vechten. Het is allemaal een tikkie vriendelijker ten opzichte van GTA en de grote stad maakt plaats voor een grote school. Je hebt in ieder geval voldoende vrijheid, al zul je wel altijd op je hoede moeten zijn voor de gezagvoerders, want die zijn meedogenloos.

Bovenstaande was eigenlijk in vogelvlucht het verhaal van de game. De vele dingen die je in het ontzettend sterke origineel kon doen, zijn nu ook weer aanwezig. Het verschil zal hem, naast een aantal extra missies, over het algemeen gaan zitten in twee zaken. De Xbox 360-versie zal het vooral van haar mooie graphics moeten hebben en de Wii-versie van een goede besturing. Uit het schaarse aantal beelden, die tot op heden getoond zijn, moet er helaas geconcludeerd worden dat de 360-versie niet heel erg denderend oogt. Niet veel beter dan de Wii-versie in ieder geval, die er over het algemeen behoorlijk goed uit ziet in vergelijking met het deel op de PlayStation 2. Daar waar de PlayStation 2-versie er al erg goed uitzag, doet de Wii er nog een schepje bovenop. De 360-versie, die op haar beurt daar weer een flinke schep bovenop zou moeten doen, laat het hierbij behoorlijk afweten.

De besturing van de Wii wordt in Scholarship Edition vooralsnog goed toegepast, zo lijkt het. Vechten en het gebruiken van voorwerpen zullen ongeveer op dezelfde manier uitgevoerd worden als bij The Godfather. Slaande bewegingen die je maakt zullen bijvoorbeeld direct vertaald worden naar het scherm. Gedurende de game zal de Wii-remote ook vaak gebruikt worden als aanwijzer. Dit zal vooral bij de verschillende minigames zijn. Verder is er voorlopig nog niet erg veel bekend over de Wii-mogelijkheden die de game kent. Het enige belangrijke punt dat ik jullie niet wil onthouden, is de mogelijkheid om het met meerdere personen te spelen. Dit geldt overigens ook voor de 360-versie.

Verwachting

Bully was een ontzettend goede game, die in mijn ogen nog lang niet verouderd is. Voor mensen die het spel nooit gespeeld hebben, is dit een kans om dit alsnog te doen. Waarschijnlijk zul je daar niet snel spijt van krijgen. Voor mensen die het spel al wel gespeeld hebben is het minder aantrekkelijk. De extra’s die de game kent, zullen de game niet heel erg veel verbeteren. Enkel de Wii-versie van de game zou met haar unieke besturing aantrekkelijk kunnen zijn voor die mensen, maar de Xbox 360-versie lijkt niet veel nieuws onder de zon te brengen.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner