Broforce

TBA 2014
Platform
ja
PC

Eén trailer, dat was er nodig om mij enthousiast te maken over Broforce. Een mix van dikke vette actie en humor in een platformer, dat kan toch niet misgaan? Door dit enthousiasme staat Broforce nu in mijn gamelijst van Steam als een Steam Early Access titel, waardoor ik nu al vele uurtjes in Broforce heb gestoken.

Broforce is een 2D actie platformer. Eén van de laatstgenoemde woorden moet even extra benadrukt worden: actie. Broforce bevat namelijk zoveel explosies, geweren, vijanden en bloed dat dat juist deze game zo ongelooflijk interessant maakt. Vervelen zul je je daarom nooit tijdens het spelen.

Wat dan ook erg tof is, is dat bijna alles kapot kan. Dit brengt ook de nodige tactiek met zich mee en laat je daarom niet altijd hersenloos in het rond schieten. Schiet de grond onder je tegenstander weg en hij valt als een blok naar beneden, waardoor hij in de meeste gevallen geen probleem meer  vormt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een nieuwe weg te maken door wat grond voor je neus weg te knallen. Daardoor hoeft dezelfde missie ook niet altijd hetzelfde aan te voelen, aangezien je een level op verschillende manieren kunt doorlopen.

Deze diversiteit wordt ook veroorzaakt door de verschillende bro’s. Een bro is eigenlijk je personage, maar die kan elke keer anders zijn. Aan het begin van het level begin je met één bro en kun je andere bro’s bevrijden. Zodra je dat hebt gedaan heb je een extra leven ontvangen en kun je met een gerust hart doodgaan. Elke bro is gebaseerd op een bekende filmpersonage. Zo komen Indiana Brones, Mr. Bronerson en Rambro voorbij. Dan heeft ook nog eens elke bro zijn eigen wapens, wat er dus voor zorgt dat elke missie anders is.

Eén van de belangrijkste onderdelen van Broforce heb ik op het moment nog niet genoemd: de enorm soepele gameplay. Je kunt met je bro aan muren hangen, hoog springen en kogels ontwijken alsof het niets is. Hierdoor speelt Broforce ongelooflijk lekker en krijg je nog echt het idee dat je weet wat je aan het doen bent, al ben je je in werkelijkheid steeds aan het verwonderen dat je nog steeds leeft.

Helaas wordt die soepele gameplay op sommige momenten totaal verpest. Zoals ik al eerder noemde bevat Broforce veel explosies, misschien wel té veel explosies. Schiet namelijk per ongeluk op een verkeerde plek en je kunt een ketting aan explosies hebben veroorzaakt. Hierdoor kun je soms uit het niets doodgaan en moet je constant opletten of je niet een verkeerde plek raakt. Dat soort plekken zijn er genoeg, waardoor de snelle gameplay van Broforce op veel momenten verpest wordt.

Maar we moeten onthouden dat Broforce zich op het moment nog in een vroege versie bevindt. Maar zelfs op dit moment zijn er genoeg dingen om te doen. Er zijn genoeg missies om alleen te doorlopen , maar je kunt er ook nog eens voor kiezen om die met vreemden te spelen. Dan kun je ook je eigen level maken, wat je zeer gemakkelijk afgaat. Je kunt levels gemaakt door anderen spelen en anderen kunnen natuurlijk ook jouw levels spelen.

De rest van de modi die er op dit moment zijn brengen een groot nadeel met zich mee: ze zijn enkel lokaal met anderen te spelen. Dat betekent dat je samen met een vriend een toetsenbord moet delen om deze modi te kunnen spelen of je kunt natuurlijk nog een tweede toetsenbord of controller aansluiten. Dit is het geval bij Race Mode, Explosion en Deathmatch. De hoop blijft dat ontwikkelaar Free Lives nog de optie toevoegt om deze modi ook online te kunnen spelen.

Verwachting

Broforce is een game met enorm veel potentie. Free Lives belooft genoeg verschillende modi en dat is natuurlijk wat iedere gamer wil. Ik hoop enkel dat al die modi uiteindelijk ook online te spelen zijn. Verder kijk ik persoonlijk erg uit naar de uiteindelijke versie van Broforce. Want zeg nou zelf, welke gamer houdt nou niet van een game met zoveel actie?

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner