Bloodbowl

Bloodbowl
26/06/2009
27/11/2009
Sport
ja
PC, PSP, Xbox 360, Nintendo DS

Rugby is een sport voor bikkels. Brede mannen met nog bredere bescherming beuken zo hard mogelijk tegen elkaar in. Monsters als orks en weerwolven zijn ook bikkels. Ze verslinden mensen bij het leven en genieten er met volle teugen van. Een combinatie van slechte monsters en rugby moet toch wel de ultieme bikkelgame cre√ęren, zo dacht ontwikkelaar Cyanide Studios. Ziedaar, Bloodbowl was geschapen. Dat moet zonder enige twijfel een unieke game-ervaring gaan opleveren‚Ķ

Bloodbowl kent zijn origine in het Warhammer-universum. De monsters die in het spel verwerkt zijn, kunnen dan ook bekend voorkomen. Bovendien is er eerder een bordspel van verschenen. Het rollen van de dobbelstenen kan nu echter volledig achterwege gelaten worden, zodat de actie nog beter naar voren komt. Bloodbowl schotelt de speler twee modi voor, namelijk Classic en Blitz. Waar Classic voornamelijk het bordspel nabootst (turn-based gameplay), zal Blitz zich op de pure actie richten (real-time gameplay). In beide modi moet echter altijd begonnen worden met het samenstellen van een team. Je kunt in totaal kiezen uit een achttal rassen, welke ook je tactieken in het spel zullen be√Įnvloeden. Waar orks voornamelijk hersenloos op iedereen inbeuken, moeten de Wood Elves het meer hebben van hun prima werptechnieken.

Een team bestaat altijd, net als bij voetbal, uit elf spelers. Ook zal het mogelijk zijn om nog vijf wissels erbij te nemen. Je hebt in elk team een drietal of viertal spelers dat zich specialiseert in een bepaald onderdeel. Sommige spelers kunnen snel rennen, terwijl anderen het van hun tackels moeten hebben. Het is aan jou de taak om dit zo goed mogelijk uit te balanceren om zo een perfect team samen te stellen. Let echter wel op het budget dat je tot je beschikking hebt, want voor je het weet is deze tot een bedroevend minimum gedaald. Spelers koop je altijd maar voor een seizoen, niet voor altijd. Ook het financi√ęle aspect is als manager van een rugbyteam dus belangrijk.

Een belangrijk aspect van deze game is de multiplayer. Waar je in de singleplayer enkel Career en Random Match mode hebt, zijn de mogelijkheden in de multiplayer een stuk uitgebreider. Zo kan je alle mogelijke instellingen van de wedstrijd zelf aanpassen. De speelstijl, tijdsduur van de wedstrijd, locatie, mogelijke tactieken, vastgestelde regels, je kunt het zo gek niet bedenken. Dit alles wordt haarfijn bijgehouden in leaderboards, dus laat de strijd om de felbegeerde eerste plek maar losbarsten. Uiteraard zijn de regels voor wedstrijden die meetellen voor de leaderboards wel gelijk voor iedereen, om zo mogelijke oneerlijke situaties te voorkomen.

Verwachting

Bloodbowl is een unieke game die best nog wel eens leuk kan worden. Het gewone rugbyspel wordt overgoten met een fantasy-sausje, wat meteen een compleet nieuwe ervaring geeft. Voornamelijk de multiplayer is een centraal gameplay-element, wat garant staat voor uren speelplezier. Sport en management met het inbeuken op irritante orks, wat kan er nog fout gaan aan deze game? Bloodbowl is al als digitale aankoop op PC verkrijgbaar, maar zal in november 2009 uitkomen op PC en Xbox 360. Ook verschijnt er een versie op de Nintendo DS en Sony PSP.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner