Bioshock 2

BioShock 2
09/02/2010
Action adventure, First-person shooter, Survival horror
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Eigenaren van een Xbox 360 of een PC konden eind 2007 aan de slag met BioShock. Mensen met een PlayStation 3 mochten de game een jaar later verwelkomen. Over één ding kon iedereen het eens zijn: BioShock hoorde bij de beste en meest originele titels van dat jaar. Dit had de game te danken aan het waanzinnige verhaal, de prachtige onderwaterstad Rapture en de combinatie tussen het gebruik van vuurwapens en zogenaamde 'plasmids'. Het totaalplaatje was enorm goed en smaakte absoluut naar meer. Gelukkig worden wij door 2K Games op onze wenken bediend, want een tweede BioShock is reeds aangekondigd en zal begin 2010 uitkomen. In deze preview gaan we wat dieper in op dit spel.

Op nieuwjaarsavond 1970, tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste BioShock, begint het verhaal van Bioshock 2. Rond de wereld worden er in diverse steden ontvoeringen gemeld en telkens wordt de dader omschreven als iemand die snel en dun is en een rood licht uitstraalt. De persoon die aan dit signalement voldoet wordt vaak in de buurt van de zee gezien en blijkt later een Little Sister te zijn. Deze Little Sister kwam al voor in het eerste deel van BioShock, maar heeft het voor elkaar gekregen om zichzelf te mechaniseren tot een Big Sister. Ze neemt de macht in Rapture over en probeert andere Little Sisters ook zo sterk als haar te maken. Al snel raak jij, als eerste Big Daddy, betrokken in dit verhaal en moet je uitzoeken waarom de Big Sister zo handelt.

Zoals al eerder gemeld speel je in BioShock 2 als Big Daddy. Dat houdt in dat je zowel zijn drilboor als zijn Rivetgun kunt gebruiken om je vijanden aan te vallen. Gaandeweg het spel zullen er steeds meer verschillende soorten wapens en ammunitie worden toegevoegd aan jouw arsenaal. Daarnaast leer je steeds nieuwe moves, zoals de schouderbeuk die de Big Daddies in het eerste deel vaak gebruikten. Ook als Big Daddy zul je diverse soorten plasmids kunnen gebruiken. Deze zullen weer naar hartenlust te combineren zijn en in dit deel kun je ze zelfs tegelijk met je wapens gebruiken. Omdat een Big Daddy gehuld is in een duikeruitrusting, kun je Rapture verlaten om een uitstapje naar de oceaan te maken. Hier zul je diverse acties kunnen uitvoeren en veel items kunnen vinden.

In het eerste deel werden de Big Daddies altijd vergezeld door Little Sisters. Dit zal ook het geval zijn in BioShock 2. Wederom heb je de mogelijkheid om ze te redden, waardoor je een beloning krijgt, of om ze te vernietigen, waardoor je veel ADAM krijgt. Echter is er in BioShock 2 ook een andere mogelijkheid: je kunt de Little Sisters namelijk adopteren. Hierdoor blijven ze bij je in de buurt en zullen ze ADAM uit de lichamen van Splicers halen. Daarnaast zullen ze je ook waarschuwen voor Big Sisters. Daartegenover staat dat je ze wel moet beschermen. Je zult dus weer de juiste balans moeten vinden om jezelf zo sterk mogelijk te maken. ADAM heb je namelijk nodig om nieuwe plasmids te ontwikkelen, maar als je niet voor de ADAM gaat, krijg je andere dingen waarvan je sterker wordt.

We kunnen dus wel stellen dat 2K Games voor wat nieuwe gameplaymogelijkheden gekozen heeft. Dit zal de game extra interessant maken. De ijzersterke basis uit het eerste deel blijft gelukkig wel aanwezig. Zo ook de onderwaterstad Rapture. Wederom zal deze stad een angstaanjagende sfeer teweeg brengen. De ouderwetse look en de typische muziekdeuntjes uit de jaren '60 zijn weer aanwezig en zullen je af en toe de stuipen op het lijf jagen. Ruimtes zullen veelal behoorlijk duister zijn en de lichteffecten om te smullen. Over het audiovisuele aspect van deel één was al niet te klagen en bij deel twee zal het waarschijnlijk alleen maar beter worden.

Verwachting

Na het grootse BioShock heeft 2K Games de moeilijke taak gekregen om een vervolg te maken dat de game kan evenaren of zelfs verbeteren. Qua verhaallijn lijkt het de goede kant op te gaan en ook qua gameplay zijn er nieuwe dingen toegevoegd. De basis van het eerste deel is overeind gebleven en dat betekent dat er veel afwisseling zal zijn tussen wapens en plasmids. De sfeer in het spel zal grotendeels gelijk blijven, al zullen de graphics ongetwijfeld nog iets spectaculairder worden. BioShock 2 zal ook een multiplayermode bevatten, waarover jullie deze week meer te lezen krijgen. Op dit moment sluiten we positief af met de verwachting dat BioShock 2 een sterke game zal worden.

 

Verwachting

 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner