Battlestations: Pacific

Battlestations: Pacific
15/05/2009
Action, Strategy
ja
PC, Xbox 360

Het is alweer twee jaar geleden dat Eidos op de proppen kwam met Battlestations: Midway. In deze game had je de controle over verschillende schepen, duikboten en vliegtuigen. De gevechten vonden immers plaats op zee. De game werd slechts koel ontvangen bij de gamepers en bij de gamers zelf. Eidos wil het echter allemaal goed gaan maken met Battlestations: Pacific. Deze game moet het volle potentieel gaan halen uit wat Battlestations: Midway moest bieden. Deze pittige taak ligt in handen van de Hongaarse afdeling van Eidos.

De titel verraadt al waar de game zich af zal spelen, namelijk in The Great Pacific. Onder ons simpele Nederlandstalige Europeanen beter bekend als de Stille Oceaan. Aan het einde van WOII is Amerika op deze weidse plas water in gevecht met de Jappen. Je zult enkele belangrijke historische veldslagen mogen naspelen, waaronder de aanval op Pearl Harbor. Inderdaad beste lezers, ook de Japanse kant van het verhaal zal ons worden voorgeschoteld. De gevechten zullen deze keer niet beperkt worden tot de Amerikaanse zijde. Overigens zullen er niet alleen historische gevechten worden nagespeeld, ook heeft Eidos een beetje geknoeid met de historische correctheid. Zo zullen je gevechten later in het verhaal gaan uitwijken naar Australi√ę. De eerste gevechten zijn echter exact volgens oude verhalen en oorlogsdocumenten nagemaakt.

Uiteraard zal er een heel wapenarsenaal klaar staan om mee aan de slag te gaan. Gigantische oorlogsschepen en bommenwerpers zijn zeker geen uitzondering. Het leuke is dat je ook zelf deze units in derdepersoons aanzicht mag gaan besturen. Je bent eigenlijk steeds heen en weer aan het switchen tussen het tactische overzicht van een gewone RTS-game en de pure actie van een Third-Person Shooter. Hierdoor zal de actie er constant in blijven en wordt spelen nooit saai. Om het geheel compleet te maken, wil Eidos Hungary ook nog eens een twintigtal nieuwe units introduceren, van bommenwerpers tot gigantische vliegdekschepen. Ook het land heeft invloed op het gevecht, getuige de vele wapenopstellingen op de aanwezige eilanden.

Ook het grafische aspect ziet er goed uit. Wanneer je een enkele unit zelf aan het besturen bent, voelt het niet alsof je middenin de strijd zit. Bommen vallen naast je de zee in, vliegtuigen razen over je heen, het voelt bijna filmisch aan. De grafische motor is flink aangepakt: waterdruppels spatten op de camera, eilanden zien er fotorealistisch uit en explosies lijken zo weggelopen uit de film Pearl Harbor. Zelfs het tactische aspect wordt erdoor be√Įnvloed: zo zal de zon in de rug een aanzienlijk voordeel geven. Wanneer je echter de verkeerde richting op vliegt is niets meer zichtbaar, behalve de verblindende zonnestralen. Zelfs in multiplayer blijft deze grafische pracht behouden. Deze multiplayer bevat overigens vijf verschillende spelmodes, dus vervelen is niet nodig.

Verwachting

Battlestations: Pacific wordt een titel om in de gaten te houden. Als Eidos haar beloftes weet waar te maken, dan zouden we hier met één van de betere RTS-actietitels van het jaar te maken kunnen hebben. De game ziet er prachtig uit en we zullen de Pacifische Oorlog eindelijk eens mee kunnen maken vanuit een Japans oogpunt. Bovendien zijn er vele extra units die weer hun eigen tactische voor- en nadelen met zich meebrengen. Battlestations: Pacific zal voor PC en Xbox 360 verkrijgbaar zijn het eerste kwartaal van 2009.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner