Assassin's Creed II

Assassin's Creed II
04/03/2010
19/11/2009
19/11/2009
Action adventure
nee
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Geschiedenis is en blijft het saaiste vak op school, maar met de games die zich in het verleden afspelen weet ik mij nog wel te vermaken. Zo ook in 2007, toen Assassin`s Creed op de markt verscheen. Assassin`s Creed was een game die vanaf het eerste moment mijn aandacht trok. De setting was origineel, de gameplay hadden we nog nooit eerder gezien en bovendien leek er lekker veel actie in te zitten. Na hem uitvoerig gespeeld te hebben kwam ik tot de conclusie dat Assassin`s Creed daadwerkelijk een geweldig spel geworden was. De meeste mensen waren het gedeeltelijk met mij mee eens, maar een groot minpunt was de eentonigheid in de missie`s die je moest doen. Het is aan Ubisoft om hier in het tweede deel verandering in te brengen en dit lijkt ze dan ook zeker te gaan lukken.

Persoonlijk heb ik mij maar weinig gestoord aan de eentonigheid in missie`s die je moest doen. De game bestond uit negen missie`s waarin je negen kopstukken uit de middeleeuwse onderwereld om moest brengen. Naar de moord werkte je toe door informatie te verzamelen over het desbetreffende personage. Deze aanloop was altijd hetzelfde. In de manier hoe je het personage vervolgens om ging leggen werd je echter vrijgelaten.

Het tweede deel van Assassin`s Creed moet meer variatie gaan bieden op vrijwel alle fronten. De setting verplaatst zich naar Europa en wel Italië. Het verhaal speelt zich af tijdens de Italiaanse Renaissance. Dit is waarschijnlijk hetgeen waar jij aan mee gaat werken. De sfeer is in de eerste trailer al meteen te proeven. Hierin vermoort het hoofdpersonage, Ezio Auditore de Firenze, een corrupt uitziend persoon op een carnavalsfeest in Venezië. De feeststemming wordt goed op je overgebracht door het vuurwerk, de kledij en de aanwezige mensen die vrolijk aan het dansen zijn. Aan het feest komt hierna abrupt een einde. De chaos breekt uit en Ezio gaat achter een andere slechterik aan. Buiten Venezië zul je ook gaan spelen in Florence en wie weet nog andere middeleeuwse metropolen.

In de game speelt stealth nog steeds een grote rol. Als assassin zul je mensen op de meest onopvallende manier moeten vermoorden en maak je slim gebruik van je omgeving. Voor het omleggen van mensen krijg je een aantal nieuwe manieren tot je beschikking. Dit zagen we in de demo die op de E3 werd getoond. Ezio zat rustig op een bankje te wachten tot hij met zijn missie zou gaan beginnen. Een bewaker komt echter achter zijn ware identiteit, waarna Ezio hem met zijn ‘hidden blade’ van het leven berooft en hem tussen twee andere mensen op hetzelfde bankje neerzet. Ook trekt hij daarna een bewaker van een toren af en zien we dat de ‘hiding spots’ uit het eerste deel niet langer veilig zijn. Ezio wordt in een hooikar ontdekt, maar gelukkig kan hij het lot van deze bewaker ook bepalen door hem om te leggen en hem in de hooikar te gooien. Opgeruimd staat netjes.

De assassinaties lijken dus in ieder geval gevarieerder te gaan worden. Vooral als je bedenkt dat je nu ook twee hidden blades tot je beschikking hebt en je ze tevens af kunt schieten. Verder is het vechtsysteem in Assassin`s Creed 2 hetzelfde als in deel 1, maar zal hier variatie in worden gebracht doordat je nu ook wapens van je tegenstanders af kunt pakken. Met meer dan 30 wapens in het spel moet het vechten hierdoor nooit gaan vervelen. Wel wordt het weer het bekende counter-verhaal. Je zult weer af moeten wachten tot je tegenstander aanvalt. Met één druk op de knop kun jij hem hierna van zijn wapen ontdoen en hem op een brute manier naar het hiernamaals sturen.

Als laatste vernieuwing zit er nog een ander element, of beter gezegd persoon in het spel. Assassin`s Creed 2 speelt zich af in de 15e eeuw en laat dit nou net de tijd zijn dat Leonardo da Vinci leefde. Zoals iedereen weet was da Vinci een beroemde schilder en uitvinder. In het spel blijkt Ezio bevriend te zijn met da Vinci. Hier zit ongetwijfeld nog een diepere laag onder maar hier zullen we pas achter komen na de release. Hoe dan ook komen de uitvinderskunsten van da Vinci jou goed van pas. In de demo die we hebben gezien, heeft da Vinci een cadeautje voor Ezio achtergelaten op een toren. Deze verassing blijkt de beroemde vliegmachine van da Vinci te zijn, die in het echt mislukte, maar die in het spel dus verder is uitgewerkt. Met dit ‘toestel’ vliegt het hoofdpersonage over de stad, wat er werkelijk geweldig uitziet. Hij moet hierbij gebruikmaken van de luchtstromen van vuren die zijn handlangers overal in de stad hebben aangelegd. Onderweg vliegt hij over een brug, waar hij een bange soldaat vanaf trapt terwijl hij aan het apparaat hangt. Bij zijn bestemming aangekomen, voert hij zijn missie uit en laat hij ons vervolgens nog een leuke accessoire zien. Ezio wordt ingesloten door een groep soldaten. Hij weet echter te ontsnappen door een rookbom op de grond te gooien. Hierna rent hij verder en springt hij met een mooie duik het water in. Je hebt nu dus ook de mogelijkheid om te zwemmen, wat zeker van pas gaat komen in een stad als Venetië.

Als laatste nog het grafische aspect. Assassin`s Creed trok voornamelijk veel aandacht doordat het er zo ongelofelijk mooi uitzag. Ook de sfeer die werd gecreëerd was door de rustige muziek heerlijk. Zoals ik in het begin al aangaf wordt de sfeer in de eerste trailer goed op je overgebracht. Ik doel hierbij vooral op de details zoals gondels die door Venetië varen, vuurwerk dat wordt afgestoken en vogels die wegvliegen als jij over de daken rent. Het zijn details die een game levendig maken. Toch draait het spel wel op dezelfde engine als in het eerste deel, maar zijn er wel verbeteringen aangebracht.

Verwachting

 Assassin`s Creed 2 is voor mij een van de titels van het najaar. De eerste Assassin`s Creed kon door de variatie die ontbrak niet tegen de hype op, maar was wel een erg vette game. Het tweede deel gaat het opnieuw proberen door meer variatie te bieden in het stealth-gedeelte, de manier waarop je vijanden ombrengt en Leonardi da Vinci die garant staat voor tal aan leuke elementen zoals zijn vliegmachine. De sfeer van de Italiaanse Renaissance wordt ook goed op je overgebracht, wat met de graphics en details die het spel biedt ook niet anders kan. Ik ben door het maken van deze preview abrupt weer begonnen met het spelen van het eerste deel en kan daarom niet wachten tot het november is.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner