Wat biedt firmware 2.00 voor de PS4 nu eigenlijk?

Met firmware 2.00 komen er grote veranderingen aan voor Sony's PlayStation 4. Het bedrijf beloofde enkele features voor de PS4 bij de aankondiging van console, maar uiteindelijk verschenen deze niet bij de launch vorig jaar. Inmiddels zijn we een hele tijd verder en lijken de meeste features nu eindelijk het daglicht te zien. Vele nieuwsberichten met telkens een paar features gingen de deur uit, maar wat heeft firmware 2.00 in zijn totaliteit te bieden?

Om in het woud der onthullingen eens wat structuur aan te bieden, heeft GameQuarter de features van firmware 2.00 op een rijtje gezet. Onder andere de prominente features van Share Play, USB Music Player en thema's passeren de revue.

PlayStation Camera gaat next level

Sony's PlayStation Camera wist tot op heden vooral faam te verwerven door als camera en microfoon te dienen bij het streamen van gameplaysessies. Enkele games ondersteunde ook de camera, maar grote titels laten het apparaat doorgaans links liggen. Ook maakt de PS Camera het mogelijk om stemcommando's te gebruiken voor je PS4. Met firmware 2.00 zal het aantal stemcommando's flink uitbreiden, waardoor je de PS4 meer met je stem kan sturen dan ooit tevoren.

''Is hij niet iets voor jou?''

Na het binnenhalen van firmware 2.00 zal de PlayStation 4 suggesties doen wat betreft je sociale kringen. Het systeem zal de vriendenlijsten van je bestaande vrienden controleren en zoeken naar verbindingen. Hiermee wordt eenzelfde systeem als bijvoorbeeld Facebook heeft gehanteerd. Hierdoor kun je gemakkelijker gamers die je al dan niet kent toevoegen aan je vriendenkring.

Een beetje blauw, een beetje rood

Bij de PlayStation 3 was het personaliseren van je console een fluitje van een cent. Eigen achtergronden en zelfs hele thema's werden vrijgegeven en ontwikkeld, om vervolgens als welkomstscherm te laten dienen. De PlayStation 4 bood tot op heden geen enkele mogelijkheid om je thuisscherm te personaliseren, maar hier komt met firmware 2.00 verandering in. Achtergrondkleuren kunnen worden aangepast en steeds meer thema's zullen de revue passeren.

Eindelijk eigen muziek

Met Music Unlimited biedt Sony de mogelijkheid om tegen betaling muziek te luisteren op je PlayStation 4. Waar je op de PS3 nog je harde schijf vol kon proppen met je favoriete nummers, daar was daar voor de PS4 geen mogelijkheid meer toe. Met firmware 2.00 komt daar deels verandering in, aangezien de USB Music Player het daglicht ziet. Deze applicatie maakt het mogelijk om via een USB muziek in de formaten MP3, MP4, M4A, and 3GP af te spelen. Deze muziek kan ook tijdens games worden afgespeeld, maar zal niet te horen zijn in de Share Play-functie. Om de muziek aan de praat te krijgen, zul je op het USB Device een mapje met de naam Music moeten aanmaken.

Samen spelen, samen delen: Share Play!

De grootste feature van firmware 2.00 is ongetwijfeld Share Play. De feature werd al aangekondigd bij de aankondiging van de PS4, maar zag nog niet het levenslicht. Share Play maakt het mogelijk om bij een vriend in de sessie te kruipen, om te kijken of om de controller een uur over te nemen. Share Play kan dan ook het beste omschreven worden als een virtual couch. Je zult niet alleen de controller kunnen overnemen, maar ook in de sessie kunnen aansluiten. Share Play is onder andere ideaal voor wanneer je vast zit in een game en een vriend je daarbij moet helpen. Share Play kan wel maar met één persoon worden uitgevoerd. Wanneer het uur is verstreken, kun je een nieuwe sessie aanmaken. Streamen of sharen zal niet mogelijk zijn tijdens deze sessies. Alleen de host hoeft overigens maar in het bezit te zijn van desbetreffende game.

Live from PlayStation op de schop

Met Live for PlayStation is het mogelijk om streamsessies van anderen te bekijken. Voor firmware 2.00 kon je zoeken in de zoekbalk, maar dit zal worden uitgebreid. Je zult nu een rubriek genaamd ''Aangeraden'' kunnen vinden, waarmee je onder andere de streams van vrienden gemakkelijk zal kunnen bekijken. Daarnaast kun je uitzenders liken en opgeslagen streams terugbekijken. Daarnaast  zal een een Twitch-logo worden toegevoegd aan je streams.

YouTube op de PS4

Op de PlayStation 3 en PlayStation Vita was er een YouTube App die het mogelijk maakte om gemakkelijk gebruik te maken van de videodienst. Op de PlayStation 4 ontbrak dit nog, maar daar komt met firmware 2.00 verandering in. Een speciale YouTube App voor de PS4 komt er aan. Overigen s zal het wel makkelijker worden om filmpjes naar YouTube te uploaden.

Je eigen bibliotheek opbouwen en vrienden controleren

Firmware 2.00 zal het mogelijk maken om je eigen bibliotheek meer structuur te geven, door downloads in de wacht te zetten. PS Plus-games die je niet direct op je PS4 wilt hebben, kun je in de wacht zetten. Hierdoor begrijpt de PS4 dat je het spel wel hebt aangevinkt, maar dat het momenteel niet naar de PS4 hoeft worden gedownload. Hierdoor heb je ten alle tijden toegang tot de game, ook wanneer deze uit de actie van PlayStation Plus verdwijnt. Ook zul je meer structuur kunnen aanbrengen in je eigen blibliotheek, zoals het ordenen van games. Ook de Content Area, waarin je kunt zien wat vrienden uitspoken, zal beter geordend worden. Zo zullen onder andere de 15 populairste apps onder vrienden getoond worden.

Releasedatum: 28 oktober 2014

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner