Vijf snelle tips voor de Infinite Warfare-bèta

Call of Duty: Infinite Warfare
4 november 2016
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

De Call of Duty: Infinite Warfare-bèta was vorig weekend en volgend weekend staat de tweede testronde alweer op het programma. De bèta zal dan open zijn op de PlayStation 4 en toegankelijk voor pre-orders op de Xbox One. Ga jij hem ook checken? Dan hebben we hier een paar snelle tips.

1. Leer de maps kennen

Deze eerste is natuurlijk een ontzettend cliché advies, maar daarom niet minder essentieel. Wanneer je in de bèta duikt, weet je natuurlijk niet alle hoeken en gaten uit je hoofd. Neem daarom de tijd om te leren waar vijanden spawnen, hoe ze lopen en wat er gebeurt als deze plaats verandert. De game is een stuk toegankelijker voor snipers dan Black Ops III, dus je kunt niet overal zomaar grote ruimtes oversteken. Hou ook de verticale looplijnen in de gaten: op de map Frost kun je bijvoorbeeld vrij ongezien naar de spawnplek van het andere team walrunnen.

2. Stop met rushen

In de loop der jaren is Call of Duty een stuk sneller geworden, maar in Infinite Warfare hebben ze er nog een paar schepjes bovenop gedaan. Soms lijkt reactievermogen een grotere rol te spelen dan tactiek, maar toch heeft het weinig zin om te rennen als een kip zonder kop. Juist omdat de zogenaamde time to kill zo kort is geworden in dit deel, moet je bij elke hoek even stoppen en richten om het niet af te leggen tegen iemand die beter oplet. Als je dan toch vaak sprint, vergeet niet de sprint cancel uit te zetten in de opties. Hiermee sla je de herlaad-animatie over om snel verder te kunnen.

3. Speel met de film grain en motion blur

Infinite Warfare voelt visueel een stuk meer aan als een film. Dit komt omdat er een zogenaamde film grain is ingeschakeld, die de game deze look geeft. Allemaal leuk en aardig, maar als je meer overzicht wilt, is het aan te raden deze meter helemaal uit te zetten in de opties. Zo heb je meer inzicht in wat er allemaal gebeurt in de map, zoals de nieuwe healtbars van vijanden. Daarnaast vervaagt het beeld wanneer je snelle bewegingen maakt, iets wat je maar al te vaak doet in Call of Duty. Deze motion blur is ook uit te zetten in het menu, waarna de game er precies uitziet zoals je gewend bent. Heb je écht moeite met zien waar vijanden rondvliegen, gebruik dan de nieuwe mini-radar als tactical- naast je lethal-granaat.

4. Doe de missies

Als je de bèta begint, krijg je een peptalk van een uiterst gedreven soldaat die je uitlegt wat Combat RIGS zijn, de pakken die je aantrekt. Ook krijg je tussen de potjes door bepaalde opdrachten, zoals het killen van vijanden met je pistool, het maken van drie headshots of een vliegtuig uit de lucht halen. Het is aan te raden om deze missies, al dan niet onbewust, te doen. Ze leveren je namelijk behoorlijk waardevolle bonussen op, waaronder weapon variants. Net als in Advanced Warfare zijn dit varianten op wapens die met verbeterde stats komen en variëren van Common tot Epic. Je kunt ze overigens zelf selecteren, dus des te eerder krijg je betere wapens.

5. Eerst kopen, dan craften

Het is aan te raden om voor de wapens die je gebruikt in ieder geval het quickdraw-attachment vrij te spelen. Zo krijg je niet alleen per wapen XP bij het vrijspelen hiervan, maar ben je ook zeker dat je snel genoeg kunt richten in een onwijs kleine map als Frontier. Als je je wapens op een andere manier wilt verbeteren, kun je varianten craften van salvage dat je krijgt tijdens het spelen. Dit moet je echter pas doen na het openen van een reeks supply boxes. Het wapen dat je zoekt kan hier niet alleen gratis en voor niks in zitten, maar ook krijg je extra salvage als bonus. Bij het dagelijks inloggen, iets wat veel Call of Duty-nuts uiteraard vanzelf doen, krijg je een flinke bonus aan keys voor supply drops en salvage. Zo verzamel je sneller onderdelen voor betere wapens en kun je snel toewerken naar die eerste, tergend vervelende, tactical nuke met een Epic-wapen.

Discord

Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner