Top 5: Sander van Genderen

Het jaar 2014 was een goed jaar. De nieuwe generatie consoles kwam eindelijk een beetje op stoom en ook de last-gen consoles kregen nog het nodige voorgeschoteld. Uiteindelijk waren er voor mij dus genoeg kwalitatief hoogstaande games om uit te kiezen. Dit resulteerde in vijftal games die niet allemaal even hoog werden aangeschreven door de internationale pers, maar die uiteindelijk wel mijn jaar hebben gemaakt.

5. Pro Evolution Soccer 2015


Eindelijk, Pro Evolution Soccer is door de internationale pers weer uitgeroepen tot de beste footie van het jaar. De franchise heeft jaren het onderspit moeten delven, en terecht. De franchise leek in de verste verte niet meer op de franchise die in de tijd van de PS2 en Xbox 360 floreerde. Konami besloot voor de zoveelste keer het roer om te gooien en ging aan de slag met de FOX Engine. De gameplay van de franchise staat in PES 2015 weer als een huis en de Master League, inclusief het verfrissende myClub, zorgen ervoor dat PES 2015 van mij een plekje krijgt in de top 5. Welkom terug, PES!

4. Diablo III: Ultimate Evil Edition


Diablo III had ik al op de PlayStation 3 gespeeld en daar zag ik meteen de potentie van het co-op bankhangen. Diablo is namelijk met drie vrienden te spelen en met een beetje groot scherm en een goede bank kun je daar heel veel uurtjes aan spenderen. Met Diablo III: Ultimate Evil Edition voor de PlayStation 4 en Xbox One werden de graphics en mogelijkheden opgeschroefd. In een tijd waar lokaal gamen in steeds zwaarder weer verkeert door het soms wat karige aanbod, daar kan deze game gezien worden als een lichtbaken in de duistere dagen van het lokale co-op gamen.

3. Dragon Age: Inquisition


Wie Dragon Age 2 een tijd geleden in zijn console stopte of opstartte op zijn PC, kwam van een redelijk koude kermis thuis. Het tweede deeltje behaalde niet het niveau van het eerste deel en er werd gevreesd voor het einde van een in potentie uiterst succesvolle franchise. Ontwikkelaar BioWare liet zich echter niet uit het veld slaan en ontwikkelaar Dragon Age: Inquisition. De game kwam ook naar de nieuwe generatie consoles en zette onder andere grafische een puike prestatie neer. Menig PC werd aan het werk gezet vanwege de veeleisende graphics. Het gigantische scala aan mogelijkheden en de ruimte die de fantasiewereld je biedt, zorgen er mede voor dat Dragon Age: Inquisition een dijk van een game is die elke RPG-fanaat gespeeld MOET hebben.

2. Middle-Earth: Shadow of Mordor


Wellicht niet de op één-na-beste game van het jaar 2014, maar wel één waar ik me ontzettend mee vermaakt hebt. Wat gaf het een voldoening om orks in HD van hun hoofd te beroven. Keer op keer weer. De meest brute moves werden vloeiend uitgevoerd aan de hand van de orders die ik via mijn controller gaf. Alles werkte en oogde soepel. Voor een Lord of the Rings-fanaat van het eerste uur was dit een verademing. Helaas was het verhaal niet helemaal om over naar huis te schrijven. Iets wat spijtig is, aangezien er wel voice-actors waren gestrikt die het verhaal uitstekend kunnen overbrengen. Laten we allemaal hopen dat de citroen die Lord of the Rings heet nog niet volledig is uitgeperst door Jan en alleman, want Monolith bewees dat er nog genoeg uit het verhaal van J.R.R. Tolkien te halen valt.

1. Mario Kart 8


De Wii U heeft het in 2014 best aardig voor elkaar gehad. Oké, de console verkocht niet al te best en de cijfers van de Nintendo Wii zijn in vergelijking ondenkbaar, maar de ontwikkelstudio van Nintendo liet zich niet van de wijs brengen en ontwikkelde vrolijk door. Bij een nieuwe console hoort een nieuwe Mario Kart en zo geschiedde het. Mario Kart 8 werd geboren met een verbluffende resolutie van 1080p en een stabiele framerate van 60 frames per seconde. De Wii U rekende hiermee resoluut af met al het gezeik over framerates en resoluties. Alles is mogelijk! Daarnaast hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen dat een Mario Kart-game inhoudelijk altijd wel snor is. Mario Kart 8 is zonder twijfel de reden bij uitstek om vandaag nog een Wii U in huis te halen. Partyen!

 

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner