Stelling Van De Maand: De E3 van dit jaar viel tegen

Het hoogtepunt van de game-industrie is de E3. Zonder twijfel is deze beurs al jarenlang een bron van nieuwtjes, roddels en filmpjes. De E3 van 2011 is net voorbij, hoe kijken de redactuers hierop terug?


Ik vond dat de E3 best goed was, niet zo sterk als de voorgaande jaren, maar dat het gewoongoed meeviel. Natuurlijk is het altijd leuk om nieuwe beelden te zien, inclusief informatie van reeds aangekondigde games. Maar omdat er al wat bekend was geraakt, ontbraken er naar mijn mening echte 'nieuwe' dingen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het niet zozeer heb gevolgd als de vorige jaren. School nam best veel tijd is omdat het m'n laatste jaar was op de middelbare school om m'n diploma te krijgen, dus daarmee. En ik ben het met Sander eens, de persconferenties waren niet echt een spectakel. Al bij al: het was goed. Niets meer, niets minder.


Er zijn mooie games laten zien, maar echt verrassend was het allemaal niet. Nintendo kwam met de Wii U, maar de geruchten die we vooraf over deze console hoorden bleken veelal waar te zijn, dus het effect was niet zo WOW als normaal bij een nieuwe console. De trailer die erbij getoond werd was wel erg goed en liet veel third party games zien die we bij de Wii zo hard gemist hebben.Verder heb ik inderdaad leuke spellen voorbij zien komen, zoals Super Mario 3DS en Luigi's Mansion 2. Daarnaast heb ik veelal games gezien die we eigenlijk al kenden, maar die wel veel potentie hebben, zoals Bioshock Infinite and The Legend of Zelda: Skyward Sword. Ik kan niet zeggen dat ik overrompeld ben door al het nieuws dat is aangekondigd, maar de aankondiging van de Wii U heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik erg nieuwsgierig ben en weer uitkijk naar een apparaat.

De E3 is mij behoorlijk tegengevallen. Waar is de tijd van de grote aankondigingen die iedereen overdonderden? De PS Vita is leuk maar het enige wat nog niet bekend was, was de prijs. Waar blijft die EU releasedatum. De Wii U geruchten waren grotendeels spot on en dat was dus ook niet echt een verrassing. De enige echte verrassingen waren Star Trek, Luigi's Mansion 2 en de sterke third party support voor de Wii U. Aangezien ik principieel geen trailers en screenshots bekijk voor ik de game gespeeld heb was het voor mij nogal teleurstellend. Maar toch heeft de toekomst veel moois in petto met Batman: Arham City, Space Marine, Star Trek, Final Fantasy XIII-2, Gears Of War 3, Halo 4, Fable The Journey, Ninja Gaiden 3, Darksiders II, The Darkness II en vele andere in het voorschiet zullen wij ons voorlopig niet vervelen

De E3 viel mij niet zo zeer tegen. Met de aankondiging van de Wii U en de officiële bekendmaking van de PlayStation Vita ben ik wel een tevreden, zeker als je daar bij optelt dat Sly Cooper: Thieves in Time is aangekondigd. Dat is een titel waar ik al lang op wacht. Het was jammer voor Microsoft dat de dingen die hun persconferentie interessant kon maken van tevoren waren gelekt en dan heb ik het vooral over Halo. Nintendo had de onthulling van de Wii U veel grootser moeten aanpakken. Nu komt het niet indrukwekkend over en hebben in mijn omgeving weinig mensen gespitste oren wanneer de Wii U onderwerp van gesprek is. De aankondiging van de PlayStation Vita was iets beter, alhoewel heel de wereld al wist dat dat apparaat eraan zat te komen. Zelfs hoe het eruit zag. De prijs liet heel de perszaal met een tevreden gevoel achter.

Ik snap dat er veel mensen zijn die de E3 weer een aanfluiting vonden. De veelbelovende persconferenties zijn wederom weer niet het spektakel geworden waar iedereen op had gehoopt. Dit heeft mede te maken met het uitlekken van nieuws tegenwoordig. Toch kijk ik uit naar de E3 van volgend jaar.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner