Live verslag: E3 persconferentie Sony

Na Microsoft, EA en Ubisoft is het nu op dit belachelijke tijdstip de beurt aan Sony. Wat kunnen we verwachten? In ieder geval onder andere Destiny en The Order: 1886. Daarnaast waarschijnlijk ook Uncharted 4 en de aankondiging van Project Beast. Om 03:00 gaat de persconferentie van start. Nu maar duimen dat we genoeg zullen zien om wakker te kunnen blijven. Blijf bij ons! Alles is live te volgen op onder andere Twitch.

02:52: We zitten klaar. De grote vraag is nu: hoeveel minuten zal de persconferentie te laat beginnen?

03:05: Het begint! De conferentie start met een trailer van Destiny.

03:08: Andrew House verschijnt op het podium. Niet geheel verrassend kondigt hij een beta aan die als eerste op de PS4 verschijnt. Belangrijker is de bundel: een witte PlayStation 4 met de game verschijnt in september dit jaar.

03:12: We krijgen meer gameplay van The Order: 1886 te zien. Niet-menselijke vijanden worden getoond. De demo eindigt al snel na een cinematisch gevecht.

03:17: En we gaan verder met Entwined. Een hele korte demonstratie volgt. De game is nu verkrijgbaar in de PlayStation Store voor 10 dollar, oftewel 10 euro.

03:20: Net zoals InFamous 2 krijgt InFamous: Second Son DLC, genaamd First Light.

03:21: Daarna snel door naar LittleBigPlanet 3 voor de PlayStation 4. En eerlijk gezegd zagen we deze niet aankomen. De game is opnieuw in 2D. Dit keer is sackboy niet meer het enige speelbare personage. Hij wordt vergezeld door een dikkere sackboy, een hond en een vogel. De daaropvolgende gameplay is typisch LittleBigPlanet: vrolijk en creatief.

03:30: Jawel, de enige echte Yoshida is aan het woord. Tijd voor het echte werk. Project Beast heet Bloodborne en wordt ontwikkeld door From Software. Jammer genoeg nog geen gameplay. De game komt in 2015.

03:35: We gaan in hoog tempo door naar de volgende game. Een demo van Far Cry 4 is aan de beurt.

03:40: Adam Boyes neemt het over. Hij begint met een praatje over de communicatie met fans. Blijkbaar vroegen die om zombies. Een CGI trailer van Dead Island 2 volgt.

03:43: Nu we het toch over zombies hebben: De bloaters uit The Last of Us komen naar Diablo III. Verder nog exclusieve content voor Dead Island 2.

03:45: Nog even snel wordt een trailer van de nieuwe Battlefield getoond. Hierover later meer te vinden op GameQuarter.

03:55 Een exclusieve trailer van Let it Die wordt getoond. Veel wordt er niet bekendgemaakt. We weten enkel en alleen dat het spel in 2015 exclusief naar de PlayStation 4 zal komen.

03:57 Doormiddel van een trailer wordt Abz√Ľ aangekondigd. Een game die zich afspeelt in de grote oceaan. Details volgen later.

03:58 No Man's Sky wordt aan ons getoond. Het is een futuristische game die zich zowel op land als op zee en in de lucht afspeelt. Ondanks het feit dat het spel futuristisch is, zul je ook dinosaurussen tegenkomen. De wereld op zijn kop dus. Elke speler start op zijn eigen planeet, dus geen enkele spelervaring zal hetzelfde zijn, zo wordt ons verzekerd.

04:05 Andrew House komt terug op het podium om even een praatje te houden over de PlayStation Camera en over Project Morpheus. De gloednieuwe techniek zal op de E3 uit te testen zijn met een gloednieuwe demo.

04:06 SCEA CEO Shawn Layden wordt het podium opgeroepen. Hij begint een praatje over de mogelijkheden van het PlayStation Network. De mogelijkheid om met vrienden alles te delen. Cijfers vliegen ons om de oren. Meer dan 220 miljoen share captures en ga zo maar door. Later dit jaar zal YouTube naar de PlayStation 4 komen. Hierdoor kun je via de SHARE-button heel snel footage uploaden naar YouTube. Via een trailer wordt het aanbod aan free to play-games van Sony getoond. Onder andere My Singing Monsters en PAIN passeren de revue.

04:13 De focus wordt verlegd naar PlayStation Now. Een open beta zal starten op 31 juli voor Noord-Amerika. Later zal de service ook naar de PlayStation 3, PlayStation Vita en enkele Sony TV's komen. De open beta zal meer dan 100 games bevatten, waaronder Dead Space 3, God of War: Ascension en Ratchet & Clank: Into the Nexus. Over Europa wordt met geen woord gerept. Jammer.

04:18 PlayStation TV komt aan bod. Het moet voor 99 dollar beschikbaar zijn in de herfst van dit jaar. Het apparaatje moet ook in de herfst in Europa verschijnen, waarschijnlijk voor ‚ā¨100,-.

04:22 Een heuse gameplay-trailer van Mortal Kombat X wordt getoond. Een bloederig schouwspel speelt zich hier op mijn TV-scherm af. Het is niet veel anders dan we gewend zijn, dat kan ik al wel verklappen. In positieve zin dan wel.

04:25 Andrew House komt terug, maar heeft nog weinig interessants te melden. De focus gaat over naar tv-series. Zitten we daar op te wachten? Hij roept zelfs iemand op het podium om hierover te praten. Nathan Drake, save us!

04:31 Ratchet & Clank: The Movie verschijnt. Een CGI-trailer die uiteindelijk simpelweg een stuk langer zal gaan duren.

04:33 The Last of Us Remastered wordt getoond middels een trailer. Hoe erg is de game opgepoetst? Om daar een goed oordeel over te vellen moeten we een trailer op volwaardige kwaliteit zien te bemachtigen. Daarnaast is er nog geen gameplay waar te nemen, dus kunnen er weinig conclusies getrokken worden.

04:35 Een trailer van Metal Gear Solid 5 wordt getoond. De trailer was gisteren echter al gelekt, dus er is niet veel nieuws aan de zon. Andrew House lijkt dit zelf ook door te hebben.

04:40 GTA V wordt dan eindelijk aangekondigd voor de PlayStation 4. De kogel is dan eindelijk door de kerk. De game zal deze herfst verschijnen met verbeterde visuals en andere kleine extra's.

04:42 Een nieuwe trailer van Batman: Arkham Knight wordt getoond. Het is een gameplay trailer die er belachelijk goed uitziet, zelfs op een stream. De batmobiel wordt in volle glorie getoond. Penguin, Scarecrow...iedereen is erbij. Zeker de moeite waard om de trailer eens terug te kijken!

04:49 Sony eindigt de persconferentie met een trailer van Uncharted 4: A Thief's End. De trailer toont ons een next-gen Nathan Drake die Sully vraagt om hem te vergezellen op een laatste avontuur. Geen gameplay-trailer zoals was voorspelt, maar wel verbluffende beelden.

Hiermee sluiten we Sony's perconferentie af. Morgen zullen de vele nieuwtjes en trailers ongetwijfeld op GameQuarter terug te vinden zijn! Voor nu slaap lekker en tot over een paar uur!

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner