Live verslag: E3 persconferentie Nintendo

Het is alweer tijd voor de laatste belangrijke conferentie van E3 2014. Zoals gewoonlijk is Nintendo als laatste aan de beurt en veel mensen verwachten erg veel van het bedrijf. Nintendo moet er alles op alles zetten om de Wii U meer te laten verkopen en vandaag is daar erg belangrijk voor. Hopelijk zien we dus een Zelda-game voor de Wii U en misschien wel een nieuwe Mario Party. Om 18:00 begint de conferentie en wij houden een live verslag bij. Je kunt ook zelf de conferentie bekijken via Twitch.

18:00: We zijn begonnen!

18:01: We zullen geen Mario-game te zien krijgen vandaag, aldus Nintendo.

18:02: Er wordt een nieuwe trailer getoond van Super Smash Bros. Wii U. Een ontwikkelaar legt uit dat je een Mii kunt laten vechten in de game, en dat daar veel aan gewerkt is. We krijgen nog meer gameplay beelden te zien. Mii's komen in drie verschillende vormen, een swordfighters, een brawler, en een gunner. Er zullen niet enkel face-offs aanwezig zijn in de game, maar ook wat minigames. De 3DS-versie verschijnt op 3 oktober.

18:08: Nintendo stelt Amiibo's voor. Dit zijn standbeeltjes die je op de Gamepad van de Wii U kan neerzetten waardoor het figuur van het standbeeld in de game terechtkomt. Dezelfde werking als met Skylanders dus. Super Smash Bros. zal de eerste game zijn die Amiibo's ondersteunt. In de toekomst komen er meer games die Amiibo's ondersteunen. Mario Kart 8 gaat ook Amiibo's ondersteunen.

18:13: Een nieuwe Yoshi-game is aangekondigd. Bollen wol staan centraal in de game, eieren bestaan uit bollen wol en ook delen van de wereld bestaan uit deze stof. De game heet Yoshi's Wooly World en verschijnt op de 3DS. De stream toont wat gameplay. Er zal geen tijdlimiet zijn zodat er eindeloos ontdekt kan worden. Een coöperatieve modus van twee spelers wordt getoond, wat een van de features zal zijn. Dit brengt voor nieuwe soorten gameplay, aldus Nintendo. Yoshi's Wooly World verschijnt in 2015.

18:18: Captain Toad: Treasure Tracker wordt aangekondigd. Deze verschijnt in de zomer van 2015 op de Wii U. Het is een 3D-game.

18:21: Een nieuwe Zelda-game voor de Wii is aangekondigd! Het ziet er verdomd mooi uit. Nu komt er wat gameplay. De game moet een echte open wereld gaan krijgen en verschijnt ergens in 2015.

18:23: We zien de eerste trailer van de nieuwe Pokémon-games. Het ziet er natuurlijk weer wat mooier uit. Nieuwe informatie wordt niet gegeven.

18:25: Bayonetta 2 is aan de beurt en de game krijgt een nieuwe trailer. We zien wat gameplay en een releaseperiode wordt gemeld. We kunnen de game verwachten in oktober van dit jaar.

18:28: Hyrule Warriors is aan de beurt. We zien heel wat populaire personages die hun intrede zullen maken.Er komt een coöperatieve modus, maar die is niet te spelen met split-screen. Hyrule Warriors verschijnt op 26 september van dit jaar.

18:30: En dan nu een nieuwe Kirby-game! Zo te zien kun je een lijn trekken om een baan te maken voor Kirby. Nieuwe gameplay elementen dus. De game wordt in 2015 verwacht.

18:32: Xenoblade Chronicles wordt aangekondigd via een trailer. Een game met Japans uiterlijk. Ook deze game verschijnt in 2015.

18:33: Mario Maker, een game die al in de geruchtenmolen heeft gezeten, wordt voor de eerste keer getoond. We kunnen onze eigen Mario-levels gaan maken in de toekomst. Opnieuw een game die uitkomt in 2015. Je kunt kiezen tussen verschillende looks van Mario door de tijd heen.

18:35: Splatoon wordt aangekondigd. Het is een third-person shooter multiplayer game van acht spelers, maar je kunt andere niet vermoorden. Spelers moeten de map onder laten spletteren met jouw eigen inkt. De speler die aan het einde van het potje de meeste inkt op de map heeft, wint. Je kunt sneller bewegen in je eigen inkt en vijandige inkt maakt je langzamer. Op de Gamepad zie je de map en je kunt op de Gamepad kiezen om gelanceerd te worden naar een bepaalde positie. Teams bestaan uit vier personen. Er wordt zowel een demo als een trailer getoond. Ook deze game verschijnt in 2015.

18:44: Aangekondigd wordt dat Palutena ook te spelen zal zijn in Super Smash Bros. Er wordt een nieuwe trailer getoond van Super Smash Bros.

18:46: Legende Miyamoto vertelt dat hij bezig is met verschillende projecten voor de Wii U. Deze games zijn te zien op de beurs en waarschijnlijk komt in de toekomst meer informatie over de games.

18:50: De livestream is afgelopen en daarmee ook dit live verslag.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner