Deze werelden willen wij zien in Super Mario: Odyssey DLC

Super Mario Odyssey
27/10/2017
Platform
ja
Switch

Zoals iedereen ondertussen wel weet, volgt op de release van een succesvolle videogame nagenoeg altijd betaalde DLC. Jarenlang hield Nintendo de boot af, maar halverwege de levenscyclus van de Wii U warmde het Japanse bedrijf toch op voor het concept. De kans dat Super Mario: Odyssey, volgens GameRankings de beste game aller tijden, DLC krijgt, is dan ook aanzienlijk. GameQuarter verzamelde daarom vijf werelden die wij terug willen zien in Super Mario: Odyssey-DLC.

1. Isle Delfino

Super Mario: Sunshine ontvangt lang niet zoveel liefde als de andere driedimensionale Super Mario-platformers. Ondergetekende heeft echter veel goede herinneringen aan de game en hoopt nog altijd ooit een tweede deel aangekondigd te zien worden. Tot het zover is nemen we echter ook genoegen met een cameo van Isle Delfino, het eiland waar het spel zich afspeelde, in Super Mario: Odyssey.

Odyssey heeft natuurlijk al een wereld met een strand-thema, evenals een wereld die overspoeld is door vloeibare troep. En om dat nou weer schoon te gaan maken is natuurlijk niet bijster interessant. Maar wat als we het omdraaien en FLUDD door een defect is doorgedraaid en alles en iedereen nat blijft spuiten? Daar valt toch best wat mee te doen Nintendo?

2. Sarasaland

Sarasaland was het eerste koninkrijk dat Mario bezocht buiten het Mushroom Kingdom. De Italiaan redde in zijn eerste draagbare avontuur namelijk niet Princess Toadstool / Peach, maar Princess Daisy, de bruinharige tegenhanger van gamings bekendste damsel in distress. Dat was echter alweer 28 jaar geleden. Tijd voor een reminder!

Sarasaland bestaat uit vier gebieden: een woestijn, een zee, iets wat op Paaseiland lijkt en een Chineesachtig gebied. De eerste twee gebieden zijn al vertegenwoordigd in Super Mario: Odyssey en de Moe-Eye is al gebaseerd op de iconische beelden van Paaseiland. De meest logische kandidaat is dan ook het Chai Kingdom, het laatste gebied dat je in Super Mario Land moest overwinnen. Niet enkel past de naam al bij Super Mario: Odyssey, maar de wat realistischere vijanden zijn voor het eerst in lange tijd weer een reële optie. Bovendien biedt een Chinees koninkrijk mooi tegenwicht aan Bowser’s wereld in deze game. Die is immers op een Japans paleis gebaseerd.

3. Dinosaur Land

Super Mario: Odyssey heeft een tyrannosaurus rex, dat weet iedereen die ook maar een recensie gelezen heeft of een video van de game heeft gekeken wel. Wie het verhaal uitspeelt kan echter de originele Mario-dinosaurus vinden, overnemen en ermee Mushroom Kingdom onveilig maken. Dankzij zijn lange tong kan Yoshi allerlei capriolen uithalen waar Mario enkel van kan dromen, terwijl de Flutter Kick hem een veel groter bereik geeft dan de besnorde held. Maar waarom zouden we het daarbij laten?

Super Mario: World is een van de best ontvangen en meest geliefde delen in de serie en vermoedelijk de beste tweedimensionale Mario-game. Is het dus niet tijd dat die derde dimensie nu wordt toegevoegd? Een complete wereld vol verschillend gekleurde Yoshi die je met Cappy kunt overnemen, met ieder hun eigen specifieke gave, klinkt toch als een perfect verlengstuk van de huidige Super Mario: Odyssey-ervaring?

4. 6 Golden Coins

De vierde kandidaat op onze lijst heeft niet eens een officiële naam, en daarom schrijven we het aan met de game waar het in verschijnt. Net als Sarasaland mocht de wereld van Super Mario Land 2 slechts eenmalig opdraven op een handheld, alvorens in vergetelheid te raken.

6 Golden Coins liet Mario zes bazen verslaan om toegang tot zijn kasteel te verkrijgen en Wario, die het had gestolen, eruit te schoppen. De vraag is dan ook welke van deze zogenaamde zones zijn eigen wereld moet worden. De Tree Zone, Space Zone, Turtle Zone en Pumpkin Zone vallen af, omdat ze teveel zouden lijken op al bestaande werelden. Dit betekent dat ons twee opties resteren: de Macro Zone en de Mario Zone.

De Macro Zone zit vol gigantische voorwerpen en vijanden en zou in theorie best leuke opties kunnen bieden. Persoonlijk denk ik echter dat het hebben van gigantische dingen teniet wordt gedaan als je zelf zo’n gigantisch wezen kan worden.  Mijn voorkeur gaat daarom uit naar de Mario Zone, waar alles uit levend speelgoed bestaat. Niet enkel is dat heel wat anders dan de werelden die we al hebben, maar het past ook bij het speelse imago van onze held. Waluigi en Wario mogen natuurlijk niet ontbreken in een wereld van Wario’s debuutgame en mogen wat mij betreft opdraven, als respectievelijk een sub- en eindbaas.

5. Mansion Land

Voor de laatste wens op onze lijst willen we uitwijken naar de gigantische berg van Mario spin-offs. Maar natuurlijk gaan we niet naar de kartbaan, voetbalvelden of de green. In plaats daarvan stel ik een wereld voor die helemaal uit een gigantisch landhuis bestaat, waarin Power Moons verzamelen extra uitdagend is door allerlei illusies en visuele trucks die de spoken van Luigi’s Mansion met je uithalen.

Laten we het zelfs nog gekker maken, en laten we Luigi, inclusief Poltergeist, overnemen om sommige puzzels op te lossen. Dat maakt het wachten op een derde Luigi’s Mansion game tenminste weer wat dragelijker.

Discord

Hot
EnquĂŞte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner