De Flop 5: Luuk Aussems

Nu het jaar 2014 wordt afgesloten, wordt het weer tijd om onze redacteurs te vragen welke games je naar hun mening dit jaar gespeeld móet hebben, en welke je beter kunt laten liggen. Elk van ons heeft daarom zijn eigen top en flop 5 van dit jaar samengesteld op basis van persoonlijke voorkeuren. Vandaag: De Flop 5 van Luuk Aussems.

5: Sniper Elite 3

Het leek wel alsof ik de enige in Nederland was die uitkeek naar Sniper Elite 3. Na een voor mij vermakelijk tweede deel kon ik niet wachten om weer te zien hoe de organen van Nazi’s ontploften als mijn kogel hun lijf doorboorde. Dat laatste kreeg ik ook, tot mijn genoegen. Op het gebied van aankleding gaat Sniper Elite 3 de fout in. Levels zijn te veel hetzelfde en compleet niet interessant. Daarnaast heb je veel te veel het idee dat je precies aan het doen bent wat de ontwikkelaars wilden dat je doet, zonder dat je een beetje eigen inbreng hebt. Tel daar ook nog eens het oninteressante verhaal bij op en je hebt één van de grootste teleurstellingen van het jaar voor mij.

4: Assassin’s Creed: Liberation HD

Alle Assassin’s Creed-games moeten een keer door mij als fan gespeeld zijn, ook als het gaat om een geremasterde Vita-game. Liberation hoefde van mij echter nooit de handheld van Sony te verlaten. Het gevechtssysteem en de graphics zijn nog wel te pruimen, maar de enorm saaie zijmissies en het buitengewoon slechte geluid hebben mij doen neigen om Ubisoft te verzoeken om de naam Assassin’s Creed alsjeblieft uit de titel te halen. Ubisoft, doe dit mij alsjeblieft nooit meer aan.

3: 1001 Spikes

De meesten zullen waarschijnlijk hun wenkbrauwen optrekken bij het zien van de titel. Dat deed ik ook bij de eerste keer, maar de ouderwetse graphics en de beloofde hoge moeilijkheidsgraad deden mij overgaan tot een aankoop. Technisch gezien doet 1001 Spikes wat het beloofde. Het is namelijk een enorm moeilijke game. Het probleem is echter dat je in de levels precies een stappenplan moet maken om bij het einde te kunnen komen en je meteen dood bent als je een stap per ongeluk vergeet. Telkens precies op dezelfde manier een level doorlopen zonder enige vrijheid is niet leuk. Sadistische ontwikkelaars die niet duidelijk maken waaraan je dood kunt gaan waardoor je maar al te vaak uit het niets doodgaat zijn dat ook niet.

2: The Amazing Spider-Man 2

Games die gebaseerd zijn op films hebben een slechte reputatie en The Amazing Spider-Man 2 bewijst maar weer eens waarom dat het geval is. Ontwikkelaar Beetox heeft de favoriete superheld Spider-Man veranderd in een ADHD’er die denkt dat hij grappig is, waardoor je haat begint te ontwikkelen voor het hoofdpersonage. Dat lijkt me niet de bedoeling. Dat je in de zijmissies constant dezelfde saaie dingen moet doen lijkt me evenmin de bedoeling. Gevechten zijn gelukkig nog wel een beetje interessant, maar dat is vrijwel het enige positieve dat ik kan zeggen over The Amazing Spider-Man 2.

1: Bound By Flame

Er zijn maar weinig games met een verhaal dat mij tevreden stelt. Bound By Flame komt echter met een plot dat zo clichématig en oninteressant is dat er geen één moment was dat ik me ook maar een beetje interesseerde in het lot van de bewoners van Vertiel. Zelfs verhalen van mensen die heel wat hebben meegemaakt zijn compleet oninteressant en dat is puur omdat ze verteld worden door stemacteurs die van de straat geplukt lijken. Ik zie het al helemaal voor me: “Hé, wil je vijf euro verdienen? Spreek deze tekst even in.”

In het begin lijkt Bound By Flame een middelmatige game door het redelijk interessante gevechtssysteem, maar nadat ook dit volledig uitgekauwd is had ik totaal geen zin meer in nog maar Ă©Ă©n minuut te steken in deze game. Dat heb ik wel gedaan voor de review. Dan weet je ook maar weer eens wat ik allemaal over heb voor deze site, want dit doe ik het liefste nooit meer.

 

Discord

Hot
EnquĂŞte
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner