Captain Toad: Treasure Tracker - Hide And Seek Mode

Q4 2014
Platform, Puzzle
nee
Wii U

Als recensist is het analyseren en beoordelen van producten een tweede natuur geworden, maar toch kan ik maar moeilijk een mening vormen over Amiibo’s. Als figurines zijn het robuuste verzamelobjecten die je tegen een hele redelijke prijs kunt kopen. Maar op het ‘games come to life’-principe schieten ze in mijn ogen nog altijd tekort. De Super Smash Bros. Amiibo’s voegen in mijn beleving maar weinig toe aan de ervaring van Sm4sh en hadden beter gebruikt kunnen worden om jouw custom fighters in op te slaan en mee te nemen naar vrienden. Maar Nintendo lijkt andere mogelijkheden te verkennen dan een sidekick in een game.

Om specifiek te zijn doen ze dit in Codename: S.T.E.A.M. en Captain Toad: Treasure Tracker. Voor die tweede mochten wij van Nintendo een Toad Amiibo in ontvangst nemen om de nieuwe Hide And Seek mode onder handen te nemen. Wie Captain Toad: Treasure Tracker nog niet kent, doet er goed aan om eerst onze recensie te lezen. Dit artikel gaat er namelijk van uit dat je de game kent.

De titel van de nieuwe mode spreekt eigenlijk voor zich. Door de Toad-Amiibo van de Super Mario-lijn tegen de NFC-chip van de Wii U GamePad te houden terwijl Captain Toad: Treasure Tracker opgestart is, kun je verstoppertje gaan spelen met Toad. Dit doe je in de vierkante levels die we al kennen uit de originele game.

En daarmee is alles eigenlijk wel gezegd. Je gaat naar een level, houdt de Toad Amiibo bij de GamePad en zoekt de 8-bit versie van de paddestoelenkop vervolgens ergens in het level. Het voegt niet bijster veel toe, maar het heeft ook geen specifieke minpunten, behalve misschien het feit dat je voor elk level opnieuw de mode op moet starten met je Amiibo.

Ga je voor Hide And Seek de Toad Amiibo kopen? Als je verstandig bent niet. Maar mocht je zowel de Amiibo als de game hebben liggen of willen kopen, dan kun je van tijd tot tijd best een half uurtje doorbrengen met Hide And Seek. Mijn originele bedenkingen richting de Amiibo’s zijn dus nog niet helemaal weggenomen, immers koop je de figurine dan nog als zijnde een figurine, maar tenminste geeft het ditmaal toegang tot nieuwe content, hoe klein dan ook. En om die reden is dit ook geen recensie, want ik beoordeel games, geen speelgoed.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner